Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌به گزارشگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در صفحه شخصی خود نوشت: سه کشور اروپایی سرانجام روز پنجشنبه کانال مالی ویژه INSTEX را ثبت کردند. این تمهیدی است که اروپا برای باقی ماندن ایران در برجام اندیشیده است. برجامی که منافعش برای تهران با خروج آمریکا به پایین‌ترین حد ممکن رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اروپا انتظار دارد که در قبال راه اندازی کانال جدید که جایگزین یا همان SPV می‌شود ایران نخست به تعهدات هسته‌ای برجام پای بند باشد و دوم هم دستورات FATF را اجرایی کند.

در این زمینه چند نکته وجود دارد:

۱- سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس نشان دادند که به گفتار و کردارشان طی چهل سال گذشته در قبال جمهوری اسلامی پای بند نبوده اند و نقض عهد در این گروه نهادینه شده است.

۲- ثبت کانال مالی ویژه پس از ۹ ماه وقت کشی روی کاغذ ارائه شده است. نخستین ایراد همین تاخیر معنادار اروپا در شروع همکاری است.

۳- این کانال از نگاه آنان راهکاری صرفا انسان دوستانه دارد و فقط امکان مبادله غذا و دارو میسر است. این موضوع هم اکنون هم چالشی فرا روی ایران نیست.

۴- اقدام اروپایی‌ها جنبه نسیه دارد و عملیاتی شدن ان در فضایی مبهم وعده داده شده است. هنر سیاستمداران و رسانه‌های غربی در تصویر سازی دروغین و غش در معامله ریشه تاریخی دارد.

۵- این کانال اگر بخوبی جزییات آن بیان نشود ممکن است به سیاه‌چالی برای مدیریت، نظارت و کنترل تجارت خارجی جمهوری اسلامی تبدیل شود.

۶- اروپایی‌ها اجرای INSTEX را منوط به تصویب FATF کرده اند که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است. این نوعی دخالت آشکار در فرایند قانون‌گذاری جمهوری اسلامی ایران است.

غربی‌ها برای هر توافقی که بصورت آشکار منتشر می‌کنند یک فکت شیت هم ضمیمه دارند. غربی‌ها نشان دادند که هدف اصلی در فکت شیت گنجانده می‌شود نه در نصی که براحتی زیر پا می‌گذارند.

سران سه کشور اروپایی بصورت تلویح یا تصریح قصد دارند اجرایی شدن کانال مبادله ویژه را به گفتگو در مورد موضوعاتی مانند توان دفاعی موشکی و حتی نفوذ منطقه‌ای ایران گره بزنند. این ممکن است دامی برای مهار دست‌های بلند جمهوری اسلامی در فراسوی مرز‌ها باشد.

مذاکرات هسته‌ای با سه کشور اروپایی در سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ و حدود یک دهه گذشته نشان داد که درهم تنیدگی اقتصادی، سیاسی، امنیتی، نظامی، فرهنگی و ... دو سوی اتلانتیک گسترده‌تر از آن است که امیدی به شکاف میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده در کوتاه مدت داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حسن عابدینی اینستکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۲۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشورهای اروپایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی

لوکزامبورگ، ایرلند و سوئیس با تولید ناخالص داخلی بالای ۱۰۰ هزار دلار در فهرست ثروتمندترین کشورهای اروپا قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اروپا خانه بعضی از بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین اقتصادهای جهان است. سطح تولید ناخالص داخلی سرانه این قاره در ۴۴ کشور با استفاده از داده‌های صندوق بین‌المللی پول، ثروتمندترین و فقیرترین کشورهای اروپا را بر اساس سرانه تولید ناخالص داخلی تعیین کرده است که لوکزامبورگ، ایرلند و سوئیس با تولید بالای ۱۰۰ هزار دلار در فهرست ثروتمندترین کشورهای اروپا قرار دارند.

سه کشور شمال اروپا (نروژ، ایسلند و دانمارک) نیز بین ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار در جایگاه‌های بالایی لیست قرار دارند و سایر همتایان شمال اروپا (سوئد و فنلاند) در خارج از ۱۰ رتبه برتر، بین ۵۵ تا ۶۰ هزار دلار تولید دارند.

سه کشور شمال اروپا (نروژ، ایسلند و دانمارک) نیز بین ۷۰ تا ۹۰ هزار دلار در جایگاه‌های بالایی لیست قرار دارند و سایر همتایان شمال اروپا (سوئد و فنلاند) در خارج از ۱۰ رتبه برتر، بین ۵۵ تا ۶۰ هزار دلار تولید دارند.

در همین حال بزرگ‌ترین اقتصادهای اروپا شامل آلمان، بریتانیا و فرانسه، با تولید ناخالص داخلی حدود ۵۰ هزار دلار در میانه فهرست ۲۰ کشور برتر و در پایان اروپای شرقی با تولید ناخالص داخلی بسیار کمتر در رتبه‌های پایین‌تری قرار گرفته‌اند. در این گروه اوکراین با پنج‌هزار و ۶۶۰ دلار رتبه آخر را به خود اختصاص داده است‌.

سرانه تولید ناخالص داخلی اروپا در سال ۲۰۲۴

لوکزامبورگ ۱۳۱ هزار و ۳۸۰ دلار

ایرلند ۱۰۶ هزار و ۰۶۰ دلار

سوئیس ۱۰۵ هزار و ۶۷۰ دلار

نروژ ۹۴ هزار و ۶۶۰ دلار

ایسلند ۸۴ هزار و ۵۹۰ دلار

دانمارک ۶۸ هزار و ۹۰۰ دلار

هلند ۶۳ هزار و۷۵۰ دلار

سان‌مارینو ۵۹ هزار و ۴۱۰ دلار

اتریش ۵۹ هزار و ۲۳۰ دلار

سوئد ۵۸ هزار و ۵۳۰ دلار

بلژیک ۵۵ هزار و ۵۴۰ دلار

فنلاند ۵۵ هزار و ۱۳۰ دلار

آلمان ۵۴ هزار و ۲۹۰ دلار

انگلستان ۵۱ هزار و ۷۰ دلار

فرانسه ۴۷ هزار و ۳۶۰ دلار

آندورا ۴۴ هزار و ۹۰۰ دلار

مالتا ۴۱ هزار و۷۴۰ دلار

ایتالیا ۳۹ هزار و ۵۸۰ دلار

قبرس ۳۷ هزار و ۱۵۰ دلار

اسپانیا ۳۴ هزار و ۵۰ دلار

کد خبر 751677

دیگر خبرها

  • کشورهای اروپایی با بیشترین تولید ناخالص داخلی
  • نبض گردشگری اروپا در دست چینی‌ها
  • ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند
  • گروسی: پیشنهادی را به جمهوری اسلامی ایران برای اتخاذ گام‌های جدید ارائه دادم
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • گل‌زنی داور در لیگ‌ دسته پایین اروپا که سوژه رسانه‌ها شد (فیلم)
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • وضعیت سهمیه‌های اروپایی لیگ برتر؛ منچستریونایتد و چلسی چه سرنوشتی دارند؟
  • گل‌زنی جنجال‌ساز داور مسابقه در لیگ اروپا! (فیلم)